Ostoskori

Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!


Koti » tulehdusten ehkäisy

Terveyskirjasto

w2w perustettiin parantamaan hyvinvointia, terveyttä ja parantamaan elämänlaatua. Olemme keränneet tänne kirjaston josta voit löytää apua terveysongelmiin, sekä nykyisen terveyden ylläpitoon ja parantamiseen. Jos epäilet että sinulla on ennestään diagnoimattomia sairauksia, suosittelemme ottamaan välittömästi yhteyttä terveyden hoidon ammattilaisiin.

[w2w_health_tag_links category=”Ihonhoito ja Iho-ongelmat”]
[w2w_health_tag_links category=”Sydän ja Verenkierto”]
[w2w_health_tag_links category=”Vatsa ja suolisto”]

tulehdusten ehkäisy

Tulehdus eli inflammaatio on elimistön immuunipuolustusjärjestelmän tapa reagoida mikrobitartuntaan eli infektioon. Myös kudosvaurioon liittyy aina jonkinasteinen tulehdusreaktio.

Tulehdusoireita ovat mm.

  • punoitus
  • turvotus
  • kuumotus
  • toimintakyvyn heikkeneminen
  • kipu

Kipu ei kuulu läheskään aina oireisiin, koska kaikissa elimissä ei ole kipureseptoreita.

Liikunta kohtuulisella rasituksella lisää elimistön vasta-ainetuotantoa ja aktivoi vastustuskyvyn kannalta olennaisten T- ja B-solujen toimintaa.

Aterianjälkeinen verensokerin nousu lisää vapaiden radikaalien aiheuttamaa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta sitä enemmän, mitä enemmän veren sokeripitoisuus kasvaa aterian jälkeen.

Marjat, polyfenolit, C-vitamiini, kaneli, etikka, fermentoituvat hiilihydraatit ja rasva hidastavat kuitenkin verensokerin nousua.

Flavonoidien joita löytyy mm. marjoista, hedelmistä ja vihanneksista on todettu ehkäisevän tehokkaasti tulehduksia. Flavonoidien on myös osoitettu omaavan viruksia tuhoavia vaikutuksia.

Liittyvät tuotteet

fiSuomi