Iduissa on itua - kasvata omasi kotona

Iduissa on itua - kasvata omasi kotona

Mitä idut ovat?

 

Mitä idut oikein ovat, saatat ihmetellä?

Idut ovat kasvin kehityksen varhaisia vaiheita, kun se on alkanut versoamaan. Jokainen vihannes itää kehitysvaiheissaan siemenestä kukintaan. Ne ovat täynnä korkealaatuisia (välttämättömiä) proteiineja, kivennäisaineita, hivenaineita ja entsyymejä, ja ne ovat yksi hyödyllisimmistä ja vitamiinirikkaimmista ruoista.

 

idut versot idätys Eschenfelder lasinen idätysastia

 

Miksi idut ovat niin “kuuma juttu”?

Raakojen siementen, jyvien, papujen, linssien ja herneiden idättäminen ja nauttiminen on tapa saada niistä enemmän ravintoaineita. Ravinteita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, proteiineja ja antioksidantteja, menetetään, kun itämättömiä siemeniä, jyviä, papuja ja linssejä keitetään. Idättäminen taas varmistaa, että kuivissa siemenissä olevat ravinteet jakautuvat kokonaan pieneen versoon, mikä ilman idättämistä ei onnistuisikaan.

 

Miksi tulisi käyttää meidän idättäjäämme?

Vaikka voit kasvattaa ituja tyhjissä purkeissa, Eschenfelderin lasinen idätysastia -järjestelmä tuottaa parhaat tulokset. Ne on rakennettu juuri siten, että vesi valuu nopeasti ja mahdollistaa terveiden versojen kasvun. Lasinen idätyssetti  on varustettu kierrettävällä anodisoidusta alumiinista valmistetulla kannella, jossa on nikkelittömästä ruostumattomasta teräksestä valmistettu ohut seula. Lasin vino asento takaa, että versot ovat aina tuoreita, koska vesi pääsee valumaan pois ja ilma kiertää. Näin vältetään liiallinen veden valtaan joutuminen ja siemenet voivat kasvaa ilman maa-ainesta.

 

Eschenfelder lasinen idätysastia -järjestelmä III 1500 ml

 

Missä voit kasvattaa ituja?

Itujen kauneus on siinä, että niitä voi kasvattaa kotona! Ne vaativat vain vettä ja lämpöä itämiseen, joten idättämisessä ei voi olla onnistumatta. Eschenfelderin lasisen idätysastia -järjestelmän avulla voit muuttaa keittiösi kasvihuoneeksi ja kasvattaa helposti 100 % hygieenisiä, turvallisia ja erittäin maukkaita ituja, versoja, kuten sinimailasta (alfalfa), mungopapua, tattaria ja monia muita. Nauti nähdessäsi itujen kasvaminen omassa keittiössäsi.

 

Mikä on paras tapa nauttia iduista?

Voit ripotella niitä minkä tahansa ruoan päälle, sekoittaa salaatteihin tai lisätä keittoihin, dippiin, mysliin, pastaan, riisiin ja vihanneksiin. Paista niitä varovasti oliiviöljyssä valmistaessasi maukkaita pataruokia, pannukakkuja jne. Niin monipuolista, terveellistä ja ravinteikasta.

 

Ituja, versoja,  ruoan päälle, salaatteihin ja vihanneksiin

 

Päästäksesi alkuun, olemme lisänneet yli 20 erilaista siementä ja erikokoisia ja eri sarjaisia lasisia idätys -järjestelmiä w2w terveyden ja hyvinvoinnin verkkokauppaan Sinun parhaaksi. Tutustu valikoimaamme!

 

w2w terveys ja hyvinvointi verkkokauppa Eschenfelder idut, viljat ja siemenet Eschenfelder - Logo
IDUT, VILJAT JA SIEMENET ESCHENFELDER
Takaisin blogiin