Terveellinen ruokavalio on ratkaisevan tärkeä verenpaineen alentamiseksi ja sopivan verenpaineen ylläpitämiseksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tiettyjen elintarvikkeiden syöminen, erityisesti niiden, joissa on paljon tärkeitä kivennäisaineita, kuten kaliumia ja magnesiumia, alentaa verenpainetta. Tässä artikkelissa tarkastelemme elintarvikkeita, joita voit nauttia ja välttää, jotta verenpaineesi pysyy kurissa. Marjat Antosyaanit, vesiliukoiset flavonoidit, ovat mustikoissa ja mansikoissa esiintyviä antioksidantteja. Yli 34 000 verenpainetautia sairastavaa henkilöä osallistui tutkijoiden suorittamaan kattavaan tutkimukseen. He havaitsivat, että niillä, jotka söivät eniten antosyaaneja – enimmäkseen mustikoista ja mansikoista – oli 8 prosenttia pienempi riski saada korkea verenpaine kuin ihmisillä, jotka söivät vähiten. Punajuuret Juurikasmehu voi alentaa verenpainetta sekä väliaikaisesti että pysyvästi. Vuonna 2015 tutkijat havaitsivat, että punajuurimehun nauttiminen neljän viikon ajan alensi verenpainetta potilailla, joilla on korkea verenpaine. Tutkijat löysivät joitain hyödyllisiä tuloksia punajuurimehun nauttimisesta jo 24 tunnin kuluessa. Tumma suklaa Tämän makoisan herkun on osoitettu alentavan verenpainetta. 15 tutkimuksen analyysin mukaan korkea kaakaopitoisuus alentaa verenpainetta ihmisillä, joilla on korkea verenpaine (hypertensio) tai esihypertensio. Valitse korkealaatuinen suklaa, jossa on vähintään 70 % kaakaota ja syö yksi palanen tai noin 28 g päivässä. Kiivit Erään tutkimuksen tulosten mukaan päivittäinen kiiviannos voi alentaa verenpainetta niillä, joilla se on kohtalaisen korkea. Kiivit sisältävät myös runsaasti C-vitamiinia, jonka on osoitettu alentavan merkittävästi verenpainetta niillä, jotka ottivat 500 mg vitamiinia päivittäin 8 viikon ajan. Kaura Kaura sisältää beetaglukaania, pitkäketjuista hiilihydraattia, joka voi alentaa veren kolesterolitasoa. Beetaglukaani voi myös auttaa alentamaan verenpainetta tiettyjen tutkimusten mukaan. Lisää pintarouhetta naudanliha- tai kasvisburgeripihveihin käyttämällä kaurahiutaleita korppujauhojen sijaan. Vihreät lehtivihannekset Vihreissä lehtivihanneksissa on paljon lehtiä. Vihreissä lehtivihanneksissa olevat nitraatit auttavat hallitsemaan verenpainetta. Joidenkin tutkimusten mukaan 1-2 annosta nitraattipitoisia kasviksia päivässä voi alentaa verenpainetta jopa 24 tunniksi. Esimerkkejä lehtivihanneksista ovat: Kaali (punakaali, parsakaali, hapankaali, jne.) Vihanneskaali Fenkoli Lehtikaali Lehtisalaatti Sareptansinappi Pinaatti Lehtimangoldi Valkosipuli Valkosipuli on antifungaalinen ja antimikrobinen ruoka. Allisiini, tärkein aktiivinen komponentti, on tyypillisesti tunnustettu terveyshyödyistään. Joidenkin tutkimusten mukaan valkosipuli saattaa stimuloida kehon typpioksidin synteesiä, mikä auttaa sileitä lihaksia rentoutumaan ja verisuonia laajentumaan. Nämä muutokset voivat auttaa alentamaan verenpainetta. Ruoat, joita tulee välttää Vaikka tietyt ruoat voivat auttaa verenpainetautiin, toiset voivat edistää vaarallisen korkeaa verenpainetta. Korkeaa verenpainetta voidaan ehkäistä tai vähentää välttämällä seuraavia: Suola Natrium nostaa verenpainetta huomattavasti. Vuoden 2013 analyysin mukaan suolan vähentäminen 4,4 grammalla päivässä alensi systolista ja diastolista verenpainetta merkittävästi. Kofeiini Kahvin, teen, kolan ja energiajuomien kofeiini voi aiheuttaa verenpaineen lyhytaikaisen nousun. Viiden tutkimuksen mukaan jopa 2 kupillisen vahvaa kahvia juominen 3 tunnin aikana voi nostaa sekä systolista että diastolista verenpainetta lyhytaikaisesti. Alkoholi Kohtuullinen punaviinin kulutus voi tarjota joitain terveysetuja, mutta isommat alkoholiannokset voivat aiheuttaa merkittäviä verenpaineen nousuja. Runsas alkoholinkäyttö on yhdistetty sydämen vajaatoimintaan, aivohalvaukseen, syöpään ja liikalihavuuteen. Kivennäis- ja hivenaineet