Voikukka: kolesteroli, verenpaine, immuunijärjestelmä, ruoansulatus ja painonpudotus

Voikukka: kolesteroli, verenpaine, immuunijärjestelmä, ruoansulatus ja painonpudotus

Voikukan laajat terveys hyödyt

Vastoin yleistä käsitystä, voikukat eivät ole vain ärsyttäviä puutarhan rikkaruohoja. Niillä voi olla monia terveyshyötyjä.

Itse asiassa ihmiset ovat käyttäneet voikukkaa yrttinä erilaisten vaivojen hoitoon jo vuosisatojen ajan. Tässä artikkelissa opit lisää voikukasta ja sen terveyshyödyistä.

w2w terveys ja hyvinvointi Schoenenberger voikukka luomumehu 200 ml

 

Mikä on voikukka?

Voikukka on keltainen kukkiva kasvi. Tämän kasvin yleisin lajike on Taraxacum officinale, joka kasvaa eri puolilla maailmaa.

Kasvitieteilijät pitävät voikukkia yrtteinä. Voikukan lehtiä, varsia, terälehtiä ja juuria käytetään laajasti erilaisten vaivojen hoitoon.

Tarjoaa antioksidantteja

Antioksidantit auttavat torjumaan vapaiden radikaalien kielteisiä vaikutuksia. Ihmiskeho tuottaa vapaita radikaaleja luonnollisesti, mutta ne voivat aiheuttaa haittaa nopeuttamalla ikääntymisprosessia tai tiettyjen sairauksien etenemistä.

Voikukka sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja mukaan lukien C- ja B2-vitamiinit sekä kuparia ja mangaania jotka ovat antioksidantteja. * 

Kolesterolin vähentäminen

Voikukka sisältää bioaktiivisia yhdisteitä, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka voivat auttaa alentamaan kolesterolitasoja.

Kolesterolin tasapainon ylläpitoon tarvitaan monia ravintoaineita ja kivennäisaineita, voikukka sisältää esimerkiksi kaliumia ja rautaa.

  • Kalium: Kalium auttaa alentamaan verenpainetta, mikä voi auttaa osaltaan ylläpitämään terveellistä kolesterolitasoa.
  • Rauta: Rauta edistää normaalia punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista. Terve verenkierto on tärkeä terveelisen kolesterolitason ylläpitämiseksi.  

Terveellisen verenpaineen ylläpitäminen

Voikukka on hyvä kaliumin lähde. Kaliumin on osoitettu kliinisissä tutkimuksissa auttavan alentamaan verenpainetta **.  Tutkimukset ovat osoittaneet, että kaliumlisää käyttävien ihmisten verenpaine laski, varsinkin jos heillä oli jo korkea verenpaine. [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26039623/]

w2w terveys ja hyvinvointi Schoenenberger voikukka luomu kasvijuoma 200 ml

 

Hyödyllinen painonhallinnassa

Painon hallintaan ei ole olemassa ihmelääkkeitä tai ravinteita. On kuitenkin mahdollista lisätä ruokavalioon ravintoa mikä on hyödyksi asiassa.

Voikukka stimuloi ruoansulatusta, edistää normaalia mahan ja maksan toimintaa, sekä edistää ruoansulatuskanavan hyvinvointia prebioottisten vaikutustensa ansiosta.

Voikukan sisältämä B1-, B2-, B6-, C-vitamiinit sekä kalsium, kupari, mangaani edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa, jossa elimistö muuntaa kehossa olevia ravintoaineita elimistön käytettävään energia muotoon. 

Immuunijärjestelmän vahvistaminen

Tervee immuunijärjestelmän ylläpitämiseen vaaditaan monipuolista ruokavaliota ja siihen liittyy moni eri asia. Voikukka sisältää useita ravinteita joilla on positiivinen vaikutus terveen immuunijärjestelmän tukemiseksi, esimerkiksi:

  • A-vitamiini: A-vitamiini on tärkeä tekijä immuunijärjestelmän toiminnassa. Se auttaa muodostamaan immuunisoluja. A-vitamiini myös auttaa ylläpitämään terveitä limakalvoja, jotka ovat tärkeitä immuunijärjestelmän toiminnalle ***.
  • B-vitamiinit: B-vitamiinit ovat tärkeitä immuunijärjestelmän toiminnalle. Esimekiksi B6-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • C-vitamiini: C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa intensiivisen fyysisen harjoituksen aikana ja sen jälkeen, sekä toimii antioksidanttina.
  • Kalsium: Kalsium auttaa ylläpitämään terveitä luustoa ja hampaita, jotka ovat tärkeitä immuunijärjestelmän toiminnalle.
  • Rauta: Rauta auttaa muodostamaan hemoglobiinia, joka kuljettaa happea kehon soluihin ja vahvistaa immuunijärjestelmän toimintaa. ****

Ruoansulatusta edistävä

Voikukkaa perinteisesti käytetty ummetukseen ja muihin ruoansulatusongelmiin.

Voikukka stimuloi ruoansulatusta, edistää normaalia mahan ja maksan toimintaa, sekä ruoansulatuskanavan hyvinvointia prebioottisten vaikutustensa ansiosta.

Eläinten ruoansulatusta koskevan tutkimuksen mukaan useat voikukkien yhdisteet auttoivat tehostamaan ruoansulatusjärjestelmää. [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21453412/]

Tutkimuksessa havaittiin, että rottien ohutsuoleen kulkeutuvan ruoan vastustus heikkeni. 

 

w2w terveys ja hyvinvointi Schoenenberger voikukka luomu kasvijuoma 200 ml

 

 

Ota mukaasi seuraavat asiat voikukasta

Voikukilla on monia mahdollisia terveyshyötyjä, se on ravinne rikas ja sen sisältämien vitamiinien ja kivennäisaineiden terveys hyödyt ovat jo laajasti tunnettuja. Voikukasta on tehty useita tutkimuksia, tarvitaan kuitenkin lisätutkimuksia, jotta voidaan vahvistaa voikukan tehokkuus ihmisillä monien juuri voikukkaa koskevien väitteiden osalta.

Voikukka sisältää runsaasti ravintoaineita ja on terveellinen lisä ihmisen ruokavalioon. Kuten minkä tahansa lisäravinteen kohdalla, on parasta neuvotella lääkärin kanssa ennen niiden ottamista keskustellaksesi mahdollisista haitta- ja yhteisvaikutuksista lääkkeiden kanssa.

C-vitamiini, B2-vitamiini, kupari ja mangaani edistävät solujen suojaamista oksidatiiviselta stressiltä.
** Kalium edistää normaalin verenpaineen ylläpitämistä.
*** A-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä edistää limakalvojen pysymistä normaaleina
**** Rauta edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, se myös edistää normaalia punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista, sekä edistää normaalia hapen kuljetusta kehossa

Takaisin blogiin