Yksinkertaisia tapoja parantaa sisäilman laatua

Yksinkertaisia tapoja parantaa sisäilman laatua

Kotisi sisäilma vaikuttaa perheesi terveyteen ja mukavuuteen. Homeet, virukset, bakteerit, pieni pöly, hajut ja kaasut voivat aiheuttaa päänsärkyä, silmien ärsytystä, tukkoisuutta, allergia- ja astmaoireita, kurkun karheutta ja sairauksia. Voit parantaa perheesi terveyttä ja elämänlaatua parantamalla sisäilman laatua.

On epätodennäköistä, että pystyt hävittämään allergeenit sekä ongelmia aiheuttavat pölyt ja pienhiukkaset kokonaan talostasi, voit vähentää niiden määrää – ja niille altistumistasi – tekemällä muutamia helppoja muutoksia. Tässä muutamia vinkkejä sisäilman laadun parantamiseen,  allergiaoireiden lievittämiseen ja tukkoisen, väsyneen, olon virkistämiseen.

 

Terveellinen sisäilma PRO-AQUA syväpuhdistus moottoroidulla suulakkeella

 

Pidä kotisi puhtaana

Puhdas talo on terveellisempi talo, koska hyvällä sisähygienialla voidaan merkittävästi vähentää pölyä ja eläinten hilsettä.

Vesisuodatukseen ja separaattoritekniikkaan pohjautuvat kodin puhdistuslaitteet, kuten monipuolinen PRO-AQUA, ovat kalliita (huom! pitkäaikaisessa käytössä tuovat toki säästöä ja maksavat itsensä takaisin), mutta ne ovat tehokas työkalu pölyä, siitepölyä ja lemmikkieläinten karvoja vastaan. Ne kerääntyvät nopeasti ja pahentavat keuhkojen ja hengitysteiden toimintaa. Kuivapuhdista eli imuroi PRO-AQUAlla riittävän usein, erityisesti sängyt, sohvat, matot ja tekstiilit syväpuhdistaen moottoroiduilla suulakkeilla.

Vähentääksesi patjojen, tyynyjen, peittojen, mattojen, sohvien, verhojen ja muiden tekstiilien keräämän pölyn määrää, niin PRO-AQUAn syväpuhdistus , joka pystyy ottamaan pienpölyt ja mikrobit jopa 30 cm:n syvyydeltä, on ehdottomasti parasta markkinoilla. Ne poistavat siis pölypunkit ja bakteerit vuoteestasi.

Toki vuodevaatteiden vaihtaminen kerran viikossa/kahdessa viikossa ja niiden peseminen 60 asteessa edesauttaa myös pestäviin lakanoihin ja tyynyliinoihin jääneiden pölypunkkien ja bakteerien poistumista. Kosteat nanotason mikrokuituliinat, kuten Vileda Professional MicronQuick ja PVAmicro , keräävät pöytätasoilta, kaapeista, hyllyistä ja saniteettitiloista ärsyttävät hiukkaset.

 

Terveellinen sisäilma Pidä sisäkasvit ulkona

 

Pidä kasvit ulkona

Sisäkasvit ovat houkuttelevia, mutta ne voivat myös kerätä ja edistää homeen muodostumista, varsinkin multaruukkuiset kasvit. Joten jos sisällä olevat allergeenit ovat ongelma, sinun tulee välttää niitä.

Vaikka joidenkin kasvien mainostetaan parantavan sisäilman laatua vapauttamalla happea, ne aiheuttavat silti allergiaa monille ihmisille johtuen lähinnä multaruukuista.

 

Terveellinen sisäilma Puhdista suodattimet ja ilmanvaihtokanavat

 

Vaihda suodattimet

Jos sinulla on koneellinen, lämmön talteenotolla varustettu, ilmanvaihtojärjestelmä ja/tai ilmalämpöpumppu, varmista, että suodattimet vaihdetaan säännöllisesti. Sähköstaattiset/-magneettiset suodattimet voivat varmistaa, että pöly ja muut ilmassa olevat allergeenit suodatetaan, sen sijaan, että niitä kierrätettäisiin sisäilmassa.

Harkitse myös ilmanvaihtokanaviesi puhdistamista, jotta pääset eroon kertyneestä pölystä.

 

Terveellinen sisäilma Airvenue ilmanraikastin

 

Investoi ilmanpuhdistimeen

Jos olet intoleranssi sisätilojen allergeeneille etkä näytä löytävän ratkaisua, ilmanpuhdistin voi auttaa. Laitteet, jotka pohjautuvat vesisuodattamiseen, kuten monitoiminen PRO-AQUA ilmanpuhdistin ja Airvenue ilmanraikastin, auttavat saamaan kiinni ärsyttävistä hiukkasista ja mikrobeista. Allergeenien, mikrobien ja pienhiukkasten määrät vähenevät dramaattisesti, jolloin huomaat, kuinka sisäilman aiheuttamat ongelmat lievittyvät tai poistuvat kokonaan.

Airvenue ilmanraikastin yhdessä Colostrum tuoksuöljyjen kanssa on saatavilla w2w terveyden ja hyvinvoinnin verkkokaupasta Terveellisenä sisäilma -pakettina. Tutustu!

Harkitse ilmankuivaajan käyttöä kosteissa tiloissa, kuten kellarissa, estääksesi homeen muodostumisen. Varmista, että kylpyhuoneet, jotka ovat toinen mahdollinen homeen lähde, ovat asianmukaisesti tuuletettuja ja hankaa pois kaikki näkyvä home, joka on kertynyt suihkuun, kalusteisiin tai seiniin, käyttäen Elche antimicrobiainetta ja Kiilto Kasperi pH 1.0 saostumien poistoainetta.

 

Terveellinen sisäilma Tuuleta sisäilmaa

 

Anna raitista ilmaa sisään

Ikkunat on syytä avata tarpeen mukaan, jotta sisäilmaan saadaan happirikasta raitista ilmaa.

Liesituulettimien käyttö keittiössä ruoanlaittohöyryn poistamiseen auttaa myös poistamaan ruonlaitosta sisäilmaan tulevia epäpuhtauksia.

 

Johtopäätös

Useat tekijät voivat vaikuttaa kotisi ilmanlaatuun, mikä voi johtaa erilaisiin lyhyen ja pitkän aikavälin terveysvaikutuksiin.

Sisäilman laadun testaaminen voi tuoda helpotusta, jos olet huolissasi huonosta sisäilman laadusta.

Tiettyjen epäpuhtauksien ehkäiseminen ja poistaminen voi sitten auttaa sinua parantamaan kotisi ilmanlaatua ja minimoimaan mahdolliset terveysongelmat.

 

Terveellinen sisäilma -paketti

Takaisin blogiin