Kuinka kasvattaa ituja, versoja, krassiseulalla?

Kuinka kasvattaa ituja, versoja, krassiseulalla?

Kuinka kasvattaa ituja, versoja, krassiseulalla?

 

Oletko jo kokeillut ituja ja versoja, siis niiden kasvattamista kotona? Et tarvitse edes puutarhaa kylvääksesi krassin siemeniä ja saadaksesi nopeasti ja helposti maukkaita mikrovihreitä mihin aikaan vuodesta tahansa – voit tehdä sen vaikka aurinkoisella ikkunalaudalla. Se on myös paljon halvempaa ja paljon tuoreempaa kuin ostaa ituja ruokakaupasta.

Krassiseula sopii erityisen hyvin kaikille limaa muodostaville itäville siemenille, kuten krassi, rucola, chia, sinapinsiemen ja pellavansiemen. Liota siemeniä yön yli, huuhtele kahdesti päivässä ja nauti maukkaista, rapevista taimista juurineen. PS: Voit idättää myös ei-limaa muodostavia siemeniä, kuten parsakaalia, sinimailasta (alfalfaa) ja retiisiä.

Miten siis näitä superruokia oikein kasvatetaan kotona krassiseulan avulla? Seuraavasti 5 yksinkertaisessa vaiheessa:

 

Eschenfelder chia siementen idätyksen 1. päivä

 

VAIHE 1. LIOTA SIEMENET. Liota 3 tl itäviä siemeniä vedessä 15 minuuttia ja siivilöi seos sitten siivilän läpi.

VAIHE 2. LEVITÄ NE. Levitä krassinsiemenet lusikalla tasaisesti siivilän päälle.

VAIHE 3. LAITA KANSI. Peitä siemenet astialla kahdeksi päiväksi, jotta ne eivät kuivu. Kastele siemenet kahdesti päivässä suihkepullolla.

 

Eschenfelder chia siementen idätyksen 3. päivä

 

VAIHE 4. HUUHTELE JA VALUTA. Huuhtele juuret ja iduiksi kasvaneet siemenet kahdesti päivässä juoksevan veden alla, kun juuret ovat kasvaneet siivilän läpi. Varmista, että astiaan ei ole jäänyt vettä. Itusi kasvavat edelleen joka päivä, kunnes ne ovat täyttäneet kulhon ja alkaneet muuttua vihreiksi.

 

Eschenfelder chia siementen idätyksen 5. päivä

 

VAIHE 5. KORJAA SATOA. Nauti upeista versoista juurineen 5-6 päivän kuluttua. Haluat itujen olevan mahdollisimman kuivia tässä vaiheessa, joten varmista, että olet lähellä kuivausjakson loppua. Voit säilyttää niitä jääkaapissa. Niiden pitäminen kuivana estää niitä kasvamasta ja pilaantumasta.

 

Eschenfelder idätetyt idut ja versot esimerkiksi yrttikeittoihin makua tuomaan

 

Tuoreet idut ovat todellisia ravitsemuksellisia ihmeitä, käytettiinpä niitä sitten leivän täytteenä, myslissä, smoothiessa, salaatissa tai keitoissa, sillä itämisprosessi moninkertaistaa niiden elintärkeät vitamiinit, kivennäisaineet, välttämättömät aminohapot, entsyymit, hivenaineet ja arvokkaan klorofyllin. Tämä mausteinen, erittäin raikas mikrovihreä on terveellisen ruoan voimanpesä ja on valmis muutamassa päivässä.

 

w2w terveys ja hyvinvointi verkkokauppa Eschenfelder idut, viljat ja siemenet Eschenfelder - Logo
IDUT, VILJAT JA SIEMENET ESCHENFELDER
Takaisin blogiin