Artikkelit > Ravinnon avulla energinen aivotoiminta ja muisti
Ravinnon avulla energinen aivotoiminta ja muisti

Ravinnon avulla energinen aivotoiminta ja muisti

Ravinto on yksi keskeinen tekijä energiselle aivotoiminnalle ja hyvälle muistille

 

Tässä blogissa on linkkejä w2w terveys ja hyvinvointi verkkokaupan luontaistuotteisiin. Meillä on näistä kasveista tehtyjä luontaisia ravintolisiä ja kasvien luomusiemeniä sekä niitten puristamiseen tai hiutaloimiseen että idättämiseen tarkoitettuja kotitaloustuotteita.

Ravintotieteilijät sanovat, että tärkein ravintostrategia aivojen terveyteen on noudattaa terveellisiä ruokailutottumuksia, jotka sisältävät paljon hedelmiä, vihanneksia, palkokasveja ja kokojyvätuotteita. Tämä on tuttua – ja toivottavasti myös käytännön arkeasi!

Tutkimukset osoittavat, että parhaiten ruokit aivojasi samalla ruoalla kuin suojaat sydän- ja verenkiertoelimistöäsi, eli

 

Ruoki aivojasi

 

Vihreät lehtivihannekset. Vihreät lehtivihreät, ristikukkaiset vihannekset, kuten rucola, pinaattikiinankaali, parsakaali, ruusukaali, vihanneskaali, kukkakaali, piparjuuri, lehtikaali, retiisit (tavallinen retiisi ja Daikon-retiisi), lanttu, nauriit, vesikrassi ja wasabi, sisältävät runsaasti aivoille terveellisiä ravintoaineita, kuten C-, E- ja K-vitamiinia, beetakaroteenia, luteiinia, zeaksantiinia, folaattia ja mineraaleja. Tutkimukset viittaavat siihen, että nämä kasviperäiset ruoat voivat auttaa hidastamaan tiedollisten aivotoimintojen heikkenemistä. Huom! lisäksi kaalikasvien syömisen on osoitettu saattavan alentaa syöpäriskiä (1 ja 2).

 

 

Rasvainen kala. Rasvaisessa kalassa on runsaasti omega-3-rasvahappojen lähteitä, terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja, jotka on yhdistetty beta-amyloidin alhaiseen tasoon veressä. Se on proteiinia, joka muodostaa haitallisia kokkareita, amyloidiplakkia, Alzheimerin tautia sairastavien ihmisten aivoissa (3). Syö rasvaista kalaa, kuten lohta, turskaa tai tonnikalaa, vähintään kahdesti viikossa. Jos et ole kalojen ystävä, niin voit valita maanpäällisiä omega-3-lähteitä, kuten pellavansiemeniä, avokadoja ja saksanpähkinöitä.

 

Aivojen energia ja muisti paketti Flavonoideja sisältävät marjat

 

Marjat. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit, luonnolliset kasvipigmentit, antavat marjoille niiden ominaiset värisävyt ja että ne auttavat myös parantamaan muistia. Harvardin Brigham and Women’s Hospitalin tutkijoiden tekemässä tutkimuksessa (4) havaittiin, että naiset, jotka söivät vähintään kaksi annosta mansikoita ja mustikoita viikossa, viivästyttivät muistin heikkenemistä jopa kahdella ja puolella vuodella.

 

Tuoreet kahvinpavut

 

Tee ja kahvi. Aamukahvissasi tai teessäsi oleva kofeiini saattaa tarjota muutakin kuin vain lyhyen aikavälin keskittymisen parantumisen. The Journal of Nutritionissa julkaistussa tutkimuksessa vuonna 2014 kofeiinia enemmän kuluttaneet osallistujat saivat paremmat pisteet henkistä toimintaa koskevissa testeissä. Muiden tutkimusten mukaan kofeiini saattaa myös auttaa vahvistamaan uusia muistoja (5). Johns Hopkinsin yliopiston tutkijat pyysivät osallistujia tutkimaan kuvasarjoja ja ottamaan sitten joko lumelääkkeen tai 200 milligramman kofeiinitabletin. Suurempi osa kofeiiniryhmän jäsenistä pystyi tunnistamaan kuvasarjat oikein seuraavana päivänä.

 

Saksanpähkinöitä

 

Saksanpähkinät. Pähkinät ovat erinomaisia proteiinin ja terveellisten rasvojen lähteitä, ja erityisesti yksi pähkinätyyppi saattaa myös parantaa muistia. UCLA:n vuonna 2015 tekemä tutkimus yhdisti runsaan pähkinän kulutuksen kognitiivisten eli aivojen tiedollisten taitojen testitulosten paranemiseen. Saksanpähkinöissä on paljon omega-3-rasvahappoa, jota kutsutaan alfalinoleenihapoksi (ALA). Runsaasti alfalinoleenihappoa ja muita omega-3-rasvahappoja sisältävät ruokavaliot on yhdistetty verenpaineen alentamiseen ja valtimoiden puhtaampaan toimintaan. Se tekee hyvää sekä sydämelle että aivoille.

Terveellinen ravinto on siis aivo fitnessiä mitä parhaimmillaan. Muut 4 tekijää, jotka kuuluvat aivo fitnessiin, jolla parannat aivotoimintojesi kuntoa, ovat

  • Nautinnollinen liikunta
  • Riittävä uni
  • Stressistä vapautuminen
  • Rakentavat sosiaaliset suhteet ja mielen harjoitteet.

Tässä blogissa on viitattu seuraaviin tutkimuksiin tai tutkimusten artikkeleihin

Me w2w:llä teimme sinulle aivojen energia ja muisti -pakettituotteen, jonka voit ostaa sellaisenaan ja joka sisältää 1 kpl:een 12:ta eri tuotetta. HUOM! voit myös räätälöidä näistä 12:sta eri tuotteesta itsellesi mieleiset tuotteet ja kappalemäärät: esim. kun laitat 0 kpl, niin silloin sitä tuotetta ei tule tilaukseesi ollenkaan mukaan ja kun laitat 3 kpl, niin toimitamme kyseistä tuotetta 3 kpl. Näet aivojen energia ja muisti -pakettituotteen kokonaishinnan muuttamalla yksittäisten tuotteiden kappalemääriä.

Takaisin blogiin