Miksi murot ja myslit omista viljan jyvistä kotonasi?
Olipa ruoka paistettua, keitettyä tai raakaa, se maistuu paljon paremmalta tuoreena – eivätkä viljan jyvät poikkea tästä yhtään. Tuoreet viljan hiutaleet, murot ja myslit, ovat huomattavasti paremman makuisia. Ne ovat suoraan sanottuna niin paljon maukkaampia, aivan kuin se olisi eri ruokalaji.
Kun murskaat oman kaurasi, säilytät kaikki sen tärkeät kivennäisaineet, vitamiinit ja entsyymit sekä kaikki muut täysjyväviljasta löytyvät ravintoaineet. Vaikka esikäsitelty kaura on nopeaa ja helppoa käyttää, se on prosessoitua ruokaa. Ainoa tapa saada täysimittainen, runsas käsittelemättömien viljan jyvien hyöty, on murskata, hiutaloida, ne itse kotona. Kun olet kerran maistanut juuri murskattuja jyviä, et palaa enää takaisin! Kun syöt murot ja myslit puuron kanssa tai leivot niiden kanssa, saat uskomattoman rikkaan, pähkinämäisen maun.
Täysjyväviljoista tehdyt myslit ja terveyshyödyt
Yksi yleisimmistä suolisto-ongelmien syistä on vähäkuituisten ruokien syöminen. 20–35 grammaa kuituja lisättynä tavalliseen ruokavalioon voi auttaa välttämään suoliston ummetusta. Ei-prosessoitu täysjyväruoka on erinomainen liukenemattoman kuidun lähde, joka lisää ulosteen painoa ja nopeuttaa sen kulkua suoliston läpi. Sen lisäksi, että täysjyvävilja parantaa suolen toimintaa, se voi auttaa sinua välttämään muita sairauksia.
Mikä on hiutalepuristin, viljamylly, ja mitä se tekee?
Hiutalepuristimet, jotka tunnetaan myös nimellä “viljamyllyt” tai “viljamurskaimet”, ovat laitteita, jotka litistävät täysjyväsiemeniä. Se ei ole ainoastaan kauraa varten! Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat tattari, vehnä, myslisekoitus, ruis ja ohra.
Puristetun viljan paksuutta voidaan säätää hiutalepuristimen asetuksilla.
Kaupallisesti höyrytetyt ja hiutaloidut jyvät eivät ole saman näköisiä kuin kotipuristetut jyvät. Ne säilyttävät osan “siemenmuodoistaan”, kun siemeniä rullataan telojen välistä niiden omassa luonnollisessa muodossaan.
Mitä etuja Eschenfelderin hiutalepuristimen käytöstä on?
Saksassa käsintehty Eschenfelderin hiutalepuristin voi muuttaa mitkä tahansa viljat tuoreiksi ja maukkaiksi hiutaleiksi. Se on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. Runko on valmistettu massiivipyökistä, joka on pinnoitettu luomupellavansiemenöljylakalla, joka ei ole vain pitkäikäinen, vaan myös kaunis. Sama koskee puista suppiloa, jonka voit tarvittaessa poistaa. Laitteen puhdistaminen on myös erittäin helppoa avoimen rakenteen ansiosta.
Tuotantoprosessin aikana voit itse säätää hiutaleiden paksuutta. Jos haluat tehdä hiutalejauhoja, lisää jyvät suppiloon useita kertoja.
IDUT, VILJAT JA SIEMENET | ESCHENFELDER |